16 élethelyzet, amit a mai fiatalok soha nem fognak tudni átérezni

hirdetés


16 élethelyzet, amit a mai fiatalok soha nem fognak tudni átérezni

99

1. Csak vonalas telefon volt, vagyis ha hívást vártunk, otthon kellett ülni a telefon mellett. De legalább az összes barátunk telefonszámát fejből tudtuk. (És tuti, hogy egy csomó még ma is menne.)

54

2. A barátainkkal csak a családunk jelenlétében tudtunk beszélni telefonon, mivel csak egy készülék volt, és valószínűleg az is a nappaliban. Így a nagyi is hallotta, ha arról beszéltünk, hogy ki tetszik a suliban és ki nem

55

3. Alig találtunk meg bármilyen telefonszámot a legalább tízkilós, lehetetlenül apró betűs telefonkönyvben.56

4. Addig nem tudtuk meg, hogyan sikerültek a fényképek, míg el nem fotóztuk a filmtekercsen lévő összes kockát, amit aztán pár nap alatt előhívtak nekünk a laborban.57

5. Persze aztán kiderült, hogy az összes fotó rosszul sikerült.58

6. Azt az unalommal és izgalommal vegyes érzést sem fogják érezni, mikor már órák óta ültünk a rádió előtt, ujjunkkal a REC gombon, hogy aztán fel lehessen venni kazettára az aktuális kedvenc számot. (Már ha egyáltalán leadták.)

59
7. Vagy amikor ugyanezt csináltuk a tévé előtt, hogy végre lássuk azt a bizonyos videoklipet.60

8. Illetve amikor rájöttünk, hogy nincs egy üres videokazetta sem otthon, pedig 5 perc múlva kezdődik a műsor, amit fel kéne venni.

61

9. Amikor nyilvános telefonfülkéből kellett telefonálni.

62

10. Vagy amikor kiderült, hogy össze van karcolva a pár hete vásárolt CD.

63

11. Az a világvége érzés, amikor kiderült, hogy nem fog minden ráférni a CD-re.

64

12. A szenvedés, amikor a CD-lejátszó nem fért be egyik zsebünkbe sem, ezért kézben kellett tartani még a buszon is, emiatt pedig már kapaszkodni sem lehetett.

65

13. Azt sem fogják megérteni, milyen fergeteges érzés volt, amikor kiderült, hogy a kedvenc együttesünk legújabb albumának borítója igazából egy füzetecske, amiben benne van az összes dalszöveg.

66

14. És milyen dühítő volt az, amikor csak egyetlen egy szám miatt vettünk meg egy egész albumot, amiről aztán kiderült, hogy azon a bizonyos számon kívül nincs rajta semmi hallgatható.

67

15. Ennél csak az volt rosszabb, amikor a teletextről kellett kideríteni, hogy mi megy a tévében, és a számok végigpörgetése legalább fél óráig tartott.

68

16. Vagy amikor a videotékában derült ki, hogy nem nézhetjük meg a filmet, amit akartunk, mert valaki már kivette előttünk.

69

 

hirdetés


Posztok
Random Idézet
Mindig irigyeltem a festőket, mert restek és némák maradhattak, nem kellett nekik semmilyen nyelven megszólalni, felolvasni, csak állni mélán, okos tekintettel a saját kiállításukon a mellett a pasas mellett, aki megkérdőjelezhetetlen szakértelemmel méltatja elévülhetetlen munkásságukat, holott hiába: az egész közönséges mázolás csupán, színek és formák egybekenése, tubusok halomba rakosgatása. De bezzeg megírni egy regényt szabott határidőre, és amikor nem megy, az éjszaka közepén kihajolni egy mondatért a friss levegőre, visszamenni a bekezdésbe, és nem találni azt a helyet, ahova az a mondat illene, ezért bezzeg nem sajnált engem senki, csak én magamat.
Kontra Ferenc