16 élethelyzet, amit a mai fiatalok soha nem fognak tudni átérezni

hirdetés


16 élethelyzet, amit a mai fiatalok soha nem fognak tudni átérezni

99

1. Csak vonalas telefon volt, vagyis ha hívást vártunk, otthon kellett ülni a telefon mellett. De legalább az összes barátunk telefonszámát fejből tudtuk. (És tuti, hogy egy csomó még ma is menne.)

54

2. A barátainkkal csak a családunk jelenlétében tudtunk beszélni telefonon, mivel csak egy készülék volt, és valószínűleg az is a nappaliban. Így a nagyi is hallotta, ha arról beszéltünk, hogy ki tetszik a suliban és ki nem

55

3. Alig találtunk meg bármilyen telefonszámot a legalább tízkilós, lehetetlenül apró betűs telefonkönyvben.56

4. Addig nem tudtuk meg, hogyan sikerültek a fényképek, míg el nem fotóztuk a filmtekercsen lévő összes kockát, amit aztán pár nap alatt előhívtak nekünk a laborban.57

5. Persze aztán kiderült, hogy az összes fotó rosszul sikerült.58

6. Azt az unalommal és izgalommal vegyes érzést sem fogják érezni, mikor már órák óta ültünk a rádió előtt, ujjunkkal a REC gombon, hogy aztán fel lehessen venni kazettára az aktuális kedvenc számot. (Már ha egyáltalán leadták.)

59
7. Vagy amikor ugyanezt csináltuk a tévé előtt, hogy végre lássuk azt a bizonyos videoklipet.60

8. Illetve amikor rájöttünk, hogy nincs egy üres videokazetta sem otthon, pedig 5 perc múlva kezdődik a műsor, amit fel kéne venni.

61

9. Amikor nyilvános telefonfülkéből kellett telefonálni.

62

10. Vagy amikor kiderült, hogy össze van karcolva a pár hete vásárolt CD.

63

11. Az a világvége érzés, amikor kiderült, hogy nem fog minden ráférni a CD-re.

64

12. A szenvedés, amikor a CD-lejátszó nem fért be egyik zsebünkbe sem, ezért kézben kellett tartani még a buszon is, emiatt pedig már kapaszkodni sem lehetett.

65

13. Azt sem fogják megérteni, milyen fergeteges érzés volt, amikor kiderült, hogy a kedvenc együttesünk legújabb albumának borítója igazából egy füzetecske, amiben benne van az összes dalszöveg.

66

14. És milyen dühítő volt az, amikor csak egyetlen egy szám miatt vettünk meg egy egész albumot, amiről aztán kiderült, hogy azon a bizonyos számon kívül nincs rajta semmi hallgatható.

67

15. Ennél csak az volt rosszabb, amikor a teletextről kellett kideríteni, hogy mi megy a tévében, és a számok végigpörgetése legalább fél óráig tartott.

68

16. Vagy amikor a videotékában derült ki, hogy nem nézhetjük meg a filmet, amit akartunk, mert valaki már kivette előttünk.

69

 

hirdetés


Posztok
Random Idézet
Szükségünk van valakire, egy fölöttünk álló erőre, ami eligazítja és rendben tartja a dolgainkat. Valakire, aki mellettünk áll, ha már mindenki elhagyott. A természeti erők túlságosan hatalmasak a földi halandók számára. Erre mi kitalálunk magunknak egy hatalmat, amelyhez fordulhatunk, ha szükségünk van rá. Én nem teszek különbséget hit és babona között. Úgy látom, a kettő egy és ugyanaz. Az egyikben szabad hinni, a másikban nem. Mert ha megteszed, máglyára küldenek téves tanaidért. Mégis be kell vallanom, hogy én is Istenhez fohászkodom, ha bajba kerülök. Én is úgy teszek, mint a megtévedt lelkek, akik a halálos ágyukon hirtelen megtérnek, hogy legalább megmaradjon számukra valami. Csakhogy az én hitem nem tart sokáig. Amint biztonságban érzem magam, ismét gúnyolni kezdem az eget. Hát ilyen ingatag a viszonyom a mi Urunkhoz.
Margit Sandemo