Így válsz “őrült macskás nénivé” – Útmutató lépésről lépésre

hirdetés


Így válsz “őrült macskás nénivé” – Útmutató lépésről lépésre

Megjegyzés: Persze nem kell általánosítani, egyes hímnemű egyedeknél ugyanúgy megfigyelhető az alábbi jelenség. Ezért talán ajánlatosabb az “őrült macskás ember” kifejezés használata.

Őrült macskás emberré válni nem tudatos cselekvés, és nem is egyik napról a másikra történik. Általában vagy egy kis vágyódással kezdődik egy cica után, vagy pedig teljesen véletlenül. Vegyük például azt az esetet, mikor egy elhagyatott cicát találsz az utcán, és természetesen nem hagyhatod ott.

1147
Hamar rájössz, hogy a cicák nagyon bújósak. Persze eszed ágában sincs emiatt panaszkodni.

286
Aztán napról napra aranyosabbnak látod a kis dögöt. Úgy értem, hogy lehet valami ennyire nagyon cuki?

356
Ez már szinte bűn, hogy valami ennyire aranyos. Ekkor kezded el felpakolni az összes lehetséges internetes felületre a róla készült képeket.

453
Aztán rájössz, hogy a macska nem csak aranyos, de mókás és szórakoztató is.

520
Eljutsz arra a pontra, hogy ha otthon vagy, ti ketten elválaszthatatlanok vagytok. Sőt mi több, mikor hazaérsz, az az első dolgod, hogy megkeresed a lakásban az imádni való kis szőrgombócodat.
637
Mikor meglátod a kis pofiját, az a pillanat boldogabbá teszi a napod, mint bármi más. Ekkor magad is elgondolkodsz, hogy lehet kicsit túlzásba viszed a macskád imádatát.
738
Persze itt már nincs megállás. Eljön az a pillanat, mikor elkezdesz neki teljesen felesleges macskacuccokat vásárolni.

835
Majd mikor nyaralni mész, a családod és a barátaid helyett az imádott állatnak veszel ajándékokat.

935
Végül pedig minden kicsúszik a kezedből, és azon veszed észre magad, hogy még a macskád szülinapját is megünnepled, sőt, minden évben rajongva várod. (Abban az esetben, ha nem tudod a pontos dátumot, a szülinap az a csodás nap lesz, mikor a cicus belépett az életedbe.)

1016
Hihetetlenül jól érzed magad, hogy van egy macskád, ám egy nap elbizonytalanodsz: Mi van akkor, ha a cica magányos, míg te nem vagy otthon?

1148
Szóval elhatározod, hogy beszerzel egy társat a macseknak. Kicsit ugyan félsz, hogy hogy fognak kijönni egymással, de hát a cicusnak szüksége van egy barátra, míg te dolgozol.

1236
Természetesen egyből imádják egymást. Ez az! Mostantól dupla élvezetben lesz részed nap mint nap.

1334
Ekkor jön el a pillanat, hogy a barátaid elkezdenek cikizni, mert úgy beszélsz a macskáidról, mintha ők az édes gyermekeid lennének. (Persze titokban valóban így tekintesz rájuk, de ezt senkinek nem kell tudnia.)

1416
Eddig nem is tudtad, hogy létezik ilyen szintű aranyosság. Ez már illegális, hogy valamik ennyire tündériek legyenek.1528
Miután rájössz, hogy több macska = megsokszorozódott élvezet, elgondolkodsz azon, hogy beszerzel egy harmadikat. Közben azzal győzködöd magad, hogy három macska még teljesen normális.

1629
Most komolyan, három macska nem nagy ügy.

1725
Aztán a háromból valahogy négy lesz, majd öt…aztán hirtelen annyi macskával élsz együtt, hogy meg sem tudod őket számolni.

1825
És akkor már ez az életed:

1922
…meg ez:

2019
De miután hazaérsz, és a szemükbe nézel, tudod, nem is tudnád ezt másképp csinálni. Egyszerűen ők a legfontosabbak számodra.

2125
Gratulálunk, hivatalosan is beléptél az “őrült macskás emberek” klubjába!

238 2210

 

hirdetés


Posztok
Random Idézet
Kicsit fura talán, hogy a verset élőlénynek nevezem - bár ki tudja? Az élőlény általánosabb fogalom, mint az ember, márpedig a verset nem sérthetem meg azzal, hogy embernek nevezem. Igen, a vers sokkal több, sokkal rejtelmesebb, mint az ember. Nem is nevezem verseim gügyögőn "gyermekeimnek", "szülötteimnek". Tanítóim, parancsolóim ők, és éppen annyira másoké (azon nagyon-nagyon keveseké, akik elfogadják őket), mint az enyéim. Alattuk nevem csak az első találkozást jelzi számomra - és mások számára.
Lelkes Miklós