26 dolog, amire kénytelen vagy rádöbbenni a 20-as éveid derekán

hirdetés


26 dolog, amire kénytelen vagy rádöbbenni a 20-as éveid derekán

1. Emberi időben lefeküdni tulajdonképpen egész jó dolog.

1102
2. A délutáni szundi egy csodálatos, hihetetlen és gyönyörű elfoglaltág, amit senki sem vehet el tőled.

240
3. Rá kellett jönnöd, hogy majdnem minden mese vagy könyv, amit gyerekkorodban imádtál, valamilyen komoly erkölcsi tanulsággal rendelkezik.

323
4. Nincs a világon idegesítőbb dolog a tinédzsereknél. Őket elnézve már nem is tűnnek olyan gáznak azok a dolgok, amiket te “követtél el” tinikorodban.

422
5. Keményen meg kell dolgoznod a baráti kapcsolataidért. Mivel már nem látjátok egymást nap mint nap az iskolában és úgy érzed, vannak ennél sokkal előbbre való dolgaid, sokszor nehéz őket felhívni. Ám mikor együtt vagytok, arra gondolsz, miért is nem találkoztok gyakrabban.

523
6. Már nagyon fárasztó a számodra, mikor elkérik a személyidet egy bárban. Csak adják már a sörödet és hagyjanak békén!

620
7. A másnaposság egy valódi, borzalmas érzés. Visszasírod azokat az időket, amikor ötből négy estét végig tudtál piálni úgy, hogy másnap működőképes voltál.

719
8. A szennyes nem mossa ki saját magát. Ha te nem csinálod meg, akkor nem lesz tiszta ruhád, amit felvegyél.

815
9. Többé nem érzed magad képesnek arra, hogy korábban felkelj azért, hogy lemenj edzeni a közeli edzőterembe. És nem érted, ez régen hogy lehetett számodra jó és felemelő érzés.

920
10. Sőt mi több, ami régen kicsit nehezen ment, ma már szinte lehetetlennek tűnik.

1016
11. Rá kellett jönnöd, hogy amit régebben vonzónak találtál egy másik emberben, az mind hülyeség. Ma már tudod, hogy a “szexi” jelző annyi tesz, mint “valaki, aki hajnali ötkor képes nekem lemenni gyors kajáért és akkor is szeret, ha napokig nem borotválom a lábam”.

1123
12. A szüleid a legjobb arcok az egész világon. Szinte bármilyen programodat lemondanád, ha arról lenne szó, hogy találkozhatsz velük.

1218
13. Nagyon különleges és ritka dolog, ha meg tudsz élni abból, amit tulajdonképpen szeretsz csinálni.

1318
14. Néha bizonyos testrészeid csak úgy, minden különösebb ok nélkül fájni kezdenek, és semmi sincs, amit ez ellen tenni tudsz.

1415
15. Szőrszálak kezdenek nőni a tested legkülönbözőbb és legváratlanabb részein. Gratulálunk! Mostantól éveket fogsz azzal tölteni, hogy megszabadulj tőlük.

1513
16. Egy bizonyos ponton vonakodva bár, de be kell vallanod, hogy hasznos dolog listát vezetni a kiadásaidról.

1613
17. Sokkal jobban szeretsz olyan bárokba járni, ahol sok ülőhely van és halk zene szól, mint olyanba, ahol üvölt a zene és valósággal meg kell küzdeni a szabad helyekért.

1714
18. Felfedezed, hogy a szülővárosodon kívül léteznek más, sokkal szebb helyek a világban. Persze nincs pénzed utazásra, ezért aztán csak csorgatod a nyálad.

1813
19. A legismertebb sztárok hirtelen mind fiatalabbak nálad. Ekkor a “Mit kezdjek az életemmel?” napi szintű kérdéssé válik.

1912
20. Nem vagy valami nagy szakács, de ha képes vagy anélkül főzni, hogy közben leégetnéd a lakást, akkor legalább ezen a téren életképes vagy.

2011
21. Egy nap rádöbbensz, hogy ahogy eddig hordtad a hajadat évek óta, az kínos és ronda volt. Persze arra sincs garancia, hogy ez a mostani pár év múlva vajon tetszeni fog-e.

2116
22. Ha legalább egy pár kötelező irodalmat elolvastál volna a fősulin, ma tudnál intellektuális témákról csevegni.

2214
23. Kevés igaz barátod van, de úgy érzed, ők már az életed végéig meg fognak maradni.

2311
24. Rá kellett jönnöd, hogy az “úgy repül az idő” nevezetű mondás igenis igaz. Eljutottál odáig, hogy minden hónap elsején meglepődsz, hogy megint eltelt egy teljes hónap.

246
25. Emlékszel, mikor kiskorodban azt gondoltad, hogy a felnőttek mindent tudnak? Nos, már rég rájöttél, hogy ez nem igaz.

258
26. Kivéve persze a szüleidet. Tulajdonképpen ha végiggondolod, rájössz, hogy mindenben hallgatnod kellett volna rájuk.

267

hirdetés


Posztok
Random Idézet
Fegyverek közt hallgatnak a múzsák. Egy izgatott, türelmetlen társadalom nem szereti az oktalan dolgokat. Márpedig az irodalom ilyen, ok nélküli. A türelmetlen társadalom a hasznosat keresi. Az irodalomban is azt keresi, ami hasznos. És hát, aki keres, talál. De az irodalom maga erre nem sandíthat. Az irodalomnak nincsen célja. Az irodalom nem olyan, mint ahogy a tévében látszik. Hogy színes, kicsit szélesvásznú és megnyugtat és fölemel. A központi fűtés és a lottó ötös, az ilyen, megnyugtat és fölemel.
Esterházy Péter