Megdöbbentő igazságok a macskák viselkedési szokásairól – Valójában mit miért csinálnak?

hirdetés


Megdöbbentő igazságok a macskák viselkedési szokásairól – Valójában mit miért csinálnak?

1. Ugrás előtt az égnek emeli a hátsóját, és billegeti:
A “szakértők” szerint: ezzel a mozgással pozicionálják magukat a tökéletes támadáshoz.
A megdöbbentő igazság: a macskáknak műholdas jeladó van a fenekükben, amit rendszeresen újra kell kalibrálni, hogy fenntarthassák a kapcsolatot anyabolygójukkal.

190
2. Ide-oda gurulnak a szőnyegen:
A “szakértők” szerint: a cica játszani hív téged.
A megdöbbentő igazság: kínai kaját evett, és vonaglik a fájdalomtól. Ne adj neki több csípős csirkét!

229
3. A macskád rád pislog:
A “szakértők” szerint: ha rád néznek, és lassan becsukják a szemüket, majd újra kinyitják, az a bizalom jele.
A megdöbbentő igazság: a cicád szeme túl érzékeny a fényre, és azt akarja veled közölni, hogy ideje lenne már egy új Ray Bant venned neki. Mert ízlése is van.

327
4. Az arcodba tolja a fenekét:
A “szakértők” szerint: egymás fenekének szaglása teljesen normális a macsekok között, ez annyit jelent, mintha azt mondaná neked, szia, meg szeretnélek ismerni.
A megdöbbentő igazság: a macskád épp most nyalogatta magát tisztára, és el akar vele dicsekedni. Mondd neki, hogy “szép fenék cica, szép munkát végeztél”, és abba fogja hagyni.

420
5. Tökéletes kör alakban alszik:
A “szakértők” szerint: így tudja a legjobban megőrizni a testmelegét.
A megdöbbentő igazság: az idő ciklikus, és ezt a macskáknál senki sem tudja jobban. Ha egy macskát ilyen alakban látsz aludni, az azt jelenti, hogy a világ hamarosan véget ér, és átadja a helyét valami nagyobbnak és sokkal borzalmasabbnak.

518
6. Dagaszt a mancsaival:
A “szakértők” szerint: újszülöttként így préselték ki a tejet a mamájuk emlőiből, ebből a korukból maradt meg ez a szokás. Alvás előtt még néha ösztönösen dagasztani kezdenek.
A megdöbbentő igazság: A macskád meglátott egy főzősulis hirdetést, és szeretne pitét sütni. Elő azzal a pénztárcával!

618
7. Úgy ül, mint egy vekni kenyér:
A “szakértők” szerint: azért húzza maga alá a mancsait, mert így érzi magát biztonságban, és így tudja megtartani a testhőmérsékletét.
A megdöbbentő igazság: a macskád meg van sértődve rád, amiért nem írattad be a főzősuliba, és most úgy próbál meg lelkiismeret furdalást kelteni benned, hogy úgy fekszik, mintha egy vekni kenyér lenne.

719
8. Felemeli az egyik lábát mosakodás közben: A “szakértők” szerint: így tudja magát a leghatékonyabban tisztára nyalogatni.
A megdöbbentő igazság: Felejtsd el a főzősulit, most éppen csellózni szeretne. Ez már kicsit drágább mulatság lesz, látod, jobban jártál volna, ha beíratod abba az iskolába.

816
9. A pociját mutatja neked:
A “szakértők” szerint: a fedetlen has a bizalom jele.
A megdöbbentő igazság: ez egy csapda, nehogy bedőlj neki! Tudja, hogy nem tudsz ellenállni, és meg akarod majd simogatni, de amint hozzáérsz, rád fog támadni, és biztos, hogy elkapja a kezed.

916
10. Hatalmasra nyitott szemekkel bámul a semmibe:
A “szakértők” szerint: a macskák érzékei nagyon fejlettek. Valószínűleg egy bogarat látott, vagy egy porszemet.
A megdöbbentő igazság: szörnyű, csupasz démonok érkeztek a mi dimenziónkba, és csak a macskák látják őket. Fuss az életedért!

1013
11. Dobozban alszik:
A “szakértők” szerint: az ilyen zárt terekben, ahol semelyik irányból nem érheti őket meglepetés, biztonságban érzik magukat.
A megdöbbentő igazság: a macskád épp most megy át egy kapuzárási pánikon. Azért ül a dobozban, mert szerinte egy mozambiki utazás igazán jó lenne a látóköre szélesítésére. Ragaszd le a dobozt, és irány a légiposta!

1118
12. Amikor rád kapaszkodik, és harapdál:
A “szakértők” szerint: a macskák egyszerűen így játszanak.
A megdöbbentő igazság: a macskád fejlett érzékeivel észrevette, hogy a karodba egy microchipet ültetett a kormány, ami épp készül megsemmisíteni önmagát, így azonnal el kellett távolítani. Próbálj meg pihenni és megnyugodni, a macska épp megmenti az életed.

1214
13. Az ablakban ücsörög és beszélget a madarakkal:
A “szakértők” szerint: a csevegés egy vadászatot megelőző mozzanat.
A megdöbbentő igazság: a macskád igazából egy madár, és szeretne a többi madár haverjával lógni. Hogy nem vetted észre, hogy madarat hoztál haza macska helyett? De bolond vagy.

1315
14. A számítógépeden trónol, amikor dolgoznod kéne:
A “szakértők” szerint: a macskák imádják a meleg helyeket, és a bekapcsolt laptop jó meleg.
A megdöbbentő igazság: a macskád pontosan tudja, naponta hányszor nézegeted az exed profilját, és úgy döntött, hogy ideje véget vetni ennek a szánalmas viselkedésnek, így közbeavatkozott.

1415
15. Egyszerűen sehol sem találod, akármennyit is keresed:
A “szakértők” szerint: nagyon ügyesen el tudnak rejtőzni, valószínűleg mégsem nézted meg mindenhol.
A megdöbbentő igazság: kevesen tudják, de a macskák időutazók. A tiéd valószínűleg valahol a feudális Kínában vadászgat. Nyugi, idővel haza fog jönni (valószínűleg).

1513

hirdetés


Posztok
Random Idézet
A költészet az egyetlen emberek által gyakorolt mesterség, amit nem kell és nem lehet sem tanulni, sem megtanulni. Nincs és sosem volt iskolája (legfeljebb a "történetírás", az "irodalomtörténet" kreált számára utólagos "iskolákat"). Ez a tanulatlanság és tanulhatatlanság lehet az emblémája. És ez az, ami (ily módon műveletlen) művelőit - mindenféle távoltartások ellenére - összetartja. Valamint az, hogy mindenütt a világon (a mi általunk ismert világon) mindenütt létezik térben és időben, mindenkor és mindenütt. Valamint az, hogy nem csak tanultsága nincs, hanem eszközei sincsenek. Pontosítva: nem lehet tudni, miképp és hogyan keletkezik.
Somlyó György