7 félelmetes, elhagyott látnivaló a bolygón

hirdetés


7 félelmetes, elhagyott látnivaló a bolygón

400px-Cusco-Sacsayhuaman

Sacsayhuaman, Peru

Sacsayhuaman a perui Cuzco közelében található falrendszer, melyet a spanyolok szerint démonok, Erich von Däniken szerint pedig földönkívüliek építettek. Az elhagyott hely bizarr mivoltát fokozza az is, hogy egykor rengeteg ember vére tapadt hozzá, hisz tragikus kimenetelű támadások színhelye volt.

The Domes, USA 1

The Domes, USA

Az Amerikai Egyesült Államokban, az arizonai sivatagban található Domes-ról a helyiek sokszor nem is tudják feltétlenül, pontosan kik is építették. Az elhagyott, földönkívüli járművekhez hasonló épületek az ’50-es hangulatát idézik, pedig csak 1982-ben építették őket egy elektromossággal foglalkozó cég jóvoltából.

Oradour Sur Glane, Franciaország

Oradour Sur Glane, Franciaország

A francia falu, Oradour Sur Glane kétségtelenül a világ egyik legmegrázóbb helye. 1944. június 10-én a nácik 642 férfit, nőt és gyermeket végeztek itt ki különös kegyetlenséggel. Charles DeGaulle elrendelte a falu újraépítését és megőrzését azzal a céllal, hogy szolgáljon örök mementóként az emberiség számára.

b12

Bhangarh, India

Az indiai Bhangarh-ot egykor elhagyták lakói, az ősi legendák szerint azért, mert egy mágus elátkozta a várost. Úgy tartják, a hely minden éjszaka eltűnik, és az is, aki ilyenkor lép területére. A turisták gyakran számolnak be az itt észlelt paranormális jelenségekről, emellett tábla is jelzi, hogy napnyugta után és napkelte előtt tilos belépnie bárminek is.

4Six Flags vidámpark, New Orleans

Six Flags vidámpark, New Orleans

New Orleans Six Flags nevű vidámparkja egykor pezsgett az élettől, a Katrina hurrikán azonban elpusztította. Az egykori játékok ma kísérteties látványt nyújtanak.

elhagyott_helyek_27

Beelitz Heilstatten kórház, Németország

A berlini Beelitz Heilstatten kórház az 1800-as években épült, hogy tuberkulózisos betegeket kezeljenek orvosai, a világháborúk során azonban katonai kórház volt. Romjai ma félelmetes látványt nyújtanak, nem véletlen, hogy filmesek is gyakran használják díszletként.

Vet-school-interior

Anderlecht állatorvosi iskola, Belgium

A brüsszeli Anderlecht állatorvosi iskola romjait ma szokás horrorlaboratóriumként is emlegetni. Bár a ’90-es évek óta elhagyott, az egykori eszközöket itt hagyták, közöttük számos bizarr állati maradványt.

7 félelmetes, elhagyott látnivaló a bolygón

 

hirdetés


Posztok
Random Idézet
Manapság már minden szar jogdíjas! Aforizmagyűjtemények, ismeretterjesztő könyvek, minden, minden! Halálra szánták a szállóigét! A régi szép idők verselői még halhatatlanná váltak azáltal, hogy soraik átmentek a köznyelvbe (lásd: "Országomat egy lóért!"), mára ennek vége! A szerző és a kiadó hozzájárulása nélkül tilos dúdolni, idézni, használni ama dalokat, gondolatokat, igéket, amelyeket szerzőjük felnyalt, begyűjtött, összeszedett innen-onnan. Ó, igen, a régi méreg! Ha valaki saját kútfőből teremt elő gondolatokat, nem védeti le még a rágondolás jogát is, hiszen - van miből! - bőven buzognak ötletei, és mert ilyeténképpen gazdag, hát adni s nem eladni akar.
Vavyan Fable